Parts: Tallinnast võib rongiga Varssavisse saada aasta pärast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna Rail Baltica teemalisel pressikonverentsil, et Tallinnast võib rongiga Varssavisse sõita umbes aasta pärast.


«Aastaga oleks selline asi võimalik, võib-olla natuke rohkem,» vastas Parts küsimusele, milline oleks Tallinna-Varssavi rongiliini avamise kõige optimistlikum prognoos.

Samas juhtis minister tähelepanu mitmetele teguritele, mis rongiliini avamist mõjutada võivad.

Tema sõnul on vaja, et kõigepealt kõik Rail Baltica projektiga seotud riigid (Eesti, Läti, Leedu, Poola) projektile rohelist tuld näitavad. Partsi sõnul on tal kavas Tallinna-Varssavi rongiliini teema tõstatada ka 8. juunil Zaragozas toimuval transpordiministrite kohtumisel.

Teisalt peab ministri sõnul mõtlema sellele, kuidas projekti rahastada ning läbi milliste kanalite. Samuti on rongiliini avamise juures vaja analüüsida seda, kui suur oleks nimetatud liinil üldse turunõudlus ning kas selle ülalpidamine vajab ka riikide toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles