Pankrotiraha omastanud haldurist sai kurjategija

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotipesadest erainvesteeringuteks raha omastanud pankrotihaldur mõisteti kriminaalkorras süüdi ja kaotas töö. Eestis erakordse juhtumi põhjused peituvad aastatetaguses kinnisvarabuumis, millest ootamatult sai krahh.

«See on üks kurb lugu,» ohkas nüüdseks juba endine pankrotihaldur teisepool telefonitoru, kui kuulis, mis teema Postimeest huvitab.

Paar nädalat varem, 15. veebruaril oli jõustunud mehe omastamises, võltsimises, võltsitud dokumentide kasutamises ja rahapesus süüdi mõistnud Tartu maakohtu otsus. Mõned päevad enne seda oli pankrotihaldurite koda peatanud tema ametivolitused.

Seda kõike seetõttu, et mees oli kuus aastat tagasi omastanud kuuest pankrotipesast kokku üle 44 tuhande euro. Selleks, et soetada riigilt Peipsi järve kaldaäärne kinnistu. Eesmärgiga see korraliku vaheltkasuga hiljem edasi müüa.

Aasta oli 2008. Kinnisvarabuum rallis sajaga ja hinnad olid kõrged. Tallinlasele tundus, et riigile kuulunud Peipsi äärne kinnistu on perspektiivikas objekt. Kui ostutehing oli toimunud, saabus krahh.

Kinnistul ei asu müügiobjektina ahvatlevat elamut või muud ehitist. Nii kukkus selle väärtus kordades. Praegu hinnatakse selle väärtuseks veidi üle 12 000 euro. Sellest saigi mehele ankrukivi, mis mehe aastaid hiljem põhja vedas.

Kogu lugu võinukski avastamata jääda. Vähemalt viis aastat püsisid mehe kuriteod peidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles