Tallink on taas töötajate ametiühinguga pahuksis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Tallink
Hotell Tallink Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval püüdsid Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) ja Tallinki hotellide esindajad riikliku lepitaja Henn Pärna vahendusel leida lahendust kollektiivsele töötülile, kuid ei jõudnud kokkuleppele.

«Lootsime tänasel kohtumisel riikliku lepitaja osavõtul jõuda mõlemaid pooli rahuldavale tulemusele ehk siis selleni, et tööandja tunnistaks töötajate esindajate volitusi ja nõustuks asuma läbirääkimistesse,» ütles EMSA esimees Jüri Lember ametiühingu teatel.

«Kahjuks peame nentima, et seda ei juhtunud ning tööandja ignorantne suhtumine oma töökollektiivi esindajatesse pigem süvendas lõhet. Olime lõpetuseks sunnitud kõigi Tallinki hotellide juhile Taavi Tiivelile märkima, et taoline käitumine ei ole kindlasti ettevõtte hea käekäigu huvides,» rääkis Lember.

Tööandja ja töötajate vahelise olukorra pingestamine viib selleni, et EMSA ei suuda enam tagada Tallinki hotellides töörahu. See omakorda ei mõju kindlasti hästi ei ettevõtte renomeele ega majandustulemustele, märkis ametiühing.

EMSA ootab ära riikliku lepitaja otsuse ja teavitab edasistest tegevustest vahetult peale selle kättesaamist.

Enam kui 170 töötajat esindav EMSA on teinud TLG Hotell OÜ-le ettepaneku kollektiivlepingu läbirääkimisteks, millest tööandja on senini keeldunud - sellest on tingitud ka praegune töötüli.

Jaanuaris sõlmisid laevandusfirma Tallink ja EMSA palgaleppe, millega Tallinki töötajate palk tõusis alates 1. jaanuarist keskmiselt 8,25 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles