Tele2 Eesti tehnoloogiajuht: kõnede pealtkuulamine on tehniliselt väga keeruline

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervins Kampans.
Ervins Kampans. Foto: Erakogu.

Tele2 Eesti tehnoloogiajuht Ervins Kampans ütles E24-le välisminister Urmas Paeti ning ELi välispoliitikajuhi Catherine Ashtoni telefonikõne pealtkuulamist kommenteerides, et telefonikõnede pealtkuulamine on kindlasti keerulisem sellest, mida tavainimesed teha suudavad, samas on eriteenistuste võimekuse osas teada vaid kuulujutud, mida on raske tõestada.

«Kõikidel juhtudel, kui on kahtlustatud mobiilikõnede turvalisuse rikkumist läbi õhu, on lõpuks välja tulnud, et pealtkuulamine on toimunud mingites vähemturvalistes punktides nagu vahendusjaamad (PBX) või kõnede edastamisel läbi üldkasutatavate telefonivõrkude (PSTN),» selgitas Kampans.

Eile laeti interneti Youtube’i keskkonda üles salvestis Ashtoni ja Paeti 26. veebruaril peetud telefonikõnest, milles Paet vahendas meeleolusid Kiievis, kus ta päev varem käinud oli. Välisministeeriumi kinnitusel on salvestis autentne.

Riigiprokuratuur alustas täna telefonikõne pealtkuulamise ja internetti lekitamise asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust, mida juhib kaitsepolitseiamet. Välisminister  Urmas Paet avaldas arvamust, et internetti lekitatud telefonikõnet tema ja Euroopa välispoliitikajuhi Catherine Ashtoni ei kuulatud pealt Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles