Estonian Airi aasta esimese kahe kuu reisijate arv kahanes 69 825 inimeseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Käesoleva aasta veebruaris lendas Estonian Airiga 32 152 reisijat. Mullu samal kuul reisis Estonian Airiga 32 613 inimest. Aasta kahe esimese kuu kokkuvõttes lennutas Estonian Air 69 825 reisijat. Mullu samal ajal teenindas Estonian Air 76 240 inimest, teatas ettevõte.

«Käesoleva aasta esimese kahe kuu tulemused vastavad restruktureerimisplaanile. Kui eelmisel aastal oli meie lennukipargis kümme õhulaeva (sealhulgas turbopropellerlennukid) ja Estonian Air tegi 20% rohkem lende, siis praegu teenindame oma regulaarlende viie lennukiga ning tellimuslende kahe lennukiga. Samal ajal on kahe kuu reisijate arv vähenenud ainult 8 protsendi võrra, kusjuures veebruarikuu reisijate arv on mullusega samal tasemel. See räägib oluliselt paranenud lennutegevuse efektiivsusest,» selgitas Estonian Airi juhatuse esimess Jan Palmér.

Käesoleva aasta veebruaris teenindas Estonian Air 690 lendu, mida on 13,3% vähem kui mullu samal ajal. Kahe kuu kokkuvõttes toimus 1476 lendu, mida on 20,2% vähem kui mullu samal ajal.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel kahel kuul 94,0 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 7,6 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,4 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem.

Veebruaris oli regulaarsus 99,7% ning punktuaalsus 97,1%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles