Vene ja Ukraina oligarhid kaotasid päevaga 13 miljardit dollarit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Timtšenko
Gennadi Timtšenko Foto: SCANPIX

Venemaa ja Ukraina oligarhide vara väärtus kahanes esmaspäevase börsilanguse tõttu kokku 13 miljardi dollari võrra, kirjutab Bloomberg.

Suurima kaotuse osaks langesid Gennadi Timtšenko ja Leonid Mihelson kelle vara väärtus kokku kahanes 3,2 miljardit dollarit pärast seda kui Novateki aktsia kukkus 18 protsenti. Kaks miljardäri kontrollivad peaaegu poolt Venemaa suuruselt teise gaasitootja aktsiatest.

Venemaa suurima terasetootja Novolipetsk Steel suuromaniku Vladimir Lisini varast haihtus päevaga 1,2 miljardit pärast seda kui aktsia hind langes 7,1 protsenti. Tema vara väärtus oli esmaspäevase seisuga 10,6 miljardit dollarit, aasta algusest on see kahanenud 3,9 miljardi võrra.

Lukoili tegevjuht ja suuromanik Vagit Alekperovi vara väärtus kukkus 960 miljoni dollari võrra, Lukoili aktsia hind langes 9,2 protsenti.

Ukraina rikkaima inimese Rinat Ahmetovi vara väärtus kahanes peaaegu 700 miljoni dollari võrra. Talle kuulub riigi suurim tööstuskonglomeraat System Capital Management.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles