Tele2 Norra üksus võib olla müügis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 juht Mats Granryd
Tele2 juht Mats Granryd Foto: SCANPIX

Põhjamaades tegutsev mobiilioperaator Tele2 teatas, et kaalub Norras edasisel tegutsemisel erinevaid strateegilisi võimalusi. Probleeme on ettevõttele tekitanud eelmise aasta lõpus 4G sagedusalade oksjonil konkurentidele allajäämine, kirjutab Mobile World.

Tänase avalduse järgi on edasisteks võimalusteks strateegiline partnerlus, äride mahamüümine või siis äri orgaanilise kasvu jätkamine Tele2 kontsernis.

«Erinevate strateegiliste võimaluste uurimine on meie kohustuseks aktsionäride ees. Sellegipoolest ei saa me veel spekuleerida ühegi sellise võimaliku otsuse teemadel,» ütles Tele2 juht Mats Granryd.

Tele2-le annab Norras võimalike järgnevate sammude osas nõu Norra investeerimispank ABG Sundal Collier, mis rõhutas, et ühtegi ettevõtte tulevikku puudutavat otsust pole veel tehtud.

Eelmise aasta lõpus läbi viidud kolme 4G sagedusala litsentsi oksjoni võitjateks osutusid TeliaSonera, Telenor ja uustulnuk turul, Telco Data. Tele2 jäi üllatuslikult sagedusala litsentsist ilma ning on pidanud 4G jaoks kasutama juba olemasolevaid sagedusalasid.

Tele2-l on 10 riigis üle 15 miljoni kliendi, kontsern teenis mullu 4,65 miljardi euro suuruse käibe juures veidi alla 700 miljoni euro kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles