Parts elektritülist: noorte kukkede veiderdamine ei kuulu nende palga sisse

Aivar Reinap
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Andres Haabu / Postimees

Majandusminister Juhan Partsi hinnangul peaksid riigile kuuluvad energiafirmad Eesti Energia ja Elering lahendama oma äritülid juhatuste tasemel ning vajadusel kaasama ettevõtete nõukogud.

Tänane Postimees kirjutas, et Balti ühise elektrituru avamine eelmise aasta 3. juunil päädis Eesti Energiale 13 miljoni euro suuruse kahjumiga, sest energiafirma ei suutnud uut turukorraldust oma varasemas tegevuses ette näha. Kahjumi tekkimises süüdistas ettevõte teist riigile kuuluvat elektrifirmat Eleringi, nõudes neilt üheksat miljonit eurot – väidetavalt põhjustasid Eleringi tegemata jätmised just nii suure kahju.

"Noorte kukkede veiderdamine ei kuulu nende palga sisse," kommenteeris Parts energiafirmade tüli.

Parts on majandusministrina ühtlasi ühe tülipoole ehk Eleringi aktsionäride üldkoosoleku rollis. Minister leiab, et kui ettevõtete juhatused ja nõukogud ei suuda omavahel tüli lahendada, siis viimases järjekorras võivad ka nemad koos rahandusministriga, kes on Eesti Energia aktsionäride üldkoosoleku rollis, äritüli lahendama asuda.

Kuigi antud tüli juured ulatuvad aega, kus Parts oli nii Eleringi, kui ka Eesti Energia eest vastutaja, ei soovinud ta veel vaidlusele sisulist hinnangut anda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles