Ilmar Kompus: sõltumatul uudisel on väärtus

Aivar Reinap
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BNSi uus omanik Ilmar Kompus
BNSi uus omanik Ilmar Kompus Foto: Heiki Rebane/BNS

BNS Grupi omandanud Ilmar Kompuse hinnangul on hoolimata tasuta veebimeedia kiirest arengust ka tulevikus vajadus sõltumatu uudise ja BNSi järele.

"Olen teadlik, et veebimeedia omab BNSile mõju, aga samas usun, et sõltumatu uudis omab väärtust ka tulevikus," kinnitas Kompus.

Idee BNSi ostmiseks tuli Kompusele ja tema finantsnõustajale Tõnis Haavelile BNSi omaniku Alma Media müügisoovist, sest BNS ei sobinud enam soomlaste äristrateegiasse. Kui suure summaga tehing tehti, ei nõustunud Kompus ütlema. Samas lükkas ta ümber spekulatsiooni, justkui oleks ostuhind olnud 4-5 miljonit eurot. "Selline hind oleks olnud müstiline," oli Kompuse napp hinnang.

Kompuse sõnul on BNS praegu heas seisus ning uued omanikud suuri muudatusi ettevõttes ei plaani. "Oleme väga rahul, mida ettevõttes on tehtud ja suuri muutusi ei planeeri," kinnitas Kompus, kelle sõnul ettevõttes kärpeid plaanis ei ole, vaid pigem on suund kasvule.

Sky Media peadirektor Ilmar Kompuse sõnul Sky Medial ja BNS'il erilist sidet ei ole ning ka tulevikus koostööd kahe ettevõtte vahel plaanis ei ole. "Sky Media ei ole ajakirjandust teinud ja on ikkagi meelelahutuslik formaat ehk ma ei näe neil BNS'ga erilisi sünergiaid," märkis Kompus.

Ilmar Kompusele kuuluva Koha Capitali tütarfirma Uudisvoog OÜ ostis Soome meediakontsernilt BNS Grupi. Koha Capitalile kuulub osalus Solarise keskuses. Ilmar Kompus on Sky Media peadirektor. BNS Grupi käive oli eelmisel aastal 4,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles