BNSi ostu nõustanud Haavel: oleme eesti mehed

Aivar Reinap
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BNSi omaniku Ilmar Kompuse koostööpartner Tõnis Haavel
BNSi omaniku Ilmar Kompuse koostööpartner Tõnis Haavel Foto: Heiki Rebane/BNS

BNSi ostu nõustas tuntud pankur Tõnis Haavel, kelle kinnitusel ei ole uue omaniku Ilmar Kompuse selja taga välisinvestoreid.

"Oleme eesti mehed," kommenteeris Haavel napilt.

Ennast nimetab Haavel omaniku esindajaks ja BNS Grupi nõukogu liikmeks. Kui suur oli BNSi ostuhind ning kui kui palju pidi uus omanik laenu võtma, Haavel ei nõustunud kommenteerima.

Haaveli kinnitusel peaks uus omanik investeeringu tagasi teenima 5-10 aasta jooksul. Suuri muutusi ettevõttes uus omanik ei plaani. "Alma Media oli juba kulud optimeerinud ehk vajadust selle järele ei ole. Ka juhtkonnas muutusi ei ole meil plaanis," rääkis Haavel.

Ilmar Kompusele kuuluva Koha Capitali tütarfirma Uudisvoog OÜ ostis Soome meediakontsernilt BNS Grupi. Koha Capitalile kuulub osalus Solarise keskuses. Ilmar Kompus on Sky Media peadirektor. BNS Grupi käive oli eelmisel aastal 4,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles