G7 lubab Ukrainale jõulist abipaketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G7 riigid: Ukraina peaks abi saama IMFi kaudu
G7 riigid: Ukraina peaks abi saama IMFi kaudu Foto: SCANPIX

Maailma juhtivate tööstusriikide rahandusministrid lubasid pühapäeval Ukrainale jõulist abipaketti, kutsusid Kiievit reformidele ja rõhutasid Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) keskset rolli abi eraldamisel.

Avalduses nimetas ühendus end sümboolselt G7-ks ning teatas, et Venemaa hiljutised sammud Ukrainas ei ole kooskõlas G8 riikide põhimõtetega ning seetõttu ei saa ühenduse riigid osaleda G8 juunikuise Sotši tippkohtumise ettevalmistamises.

«Toetame ühtselt Ukrainale jõulise finantsabi andmist,» märkisid Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani ja USA rahandusminister avalduses. Kohtumisel tervitati IMF-i delegatsiooni sellenädalast visiiti Ukrainasse, et alustada kõnelusi abi andmise tingimuste üle.

«IMF-il on kõige paremad võimalused aitamaks Ukrainal lahendada kiireloomulisi majandusprobleeme nõustamise ja rahastamisega, mille tingimuseks on vajalike reformide läbiviimine,» märkisid rahandusministrid avalduses.

«IMF-i toetusest sõltub Maailmapanga, teiste rahvusvaheliste finantsasutuste, Euroopa Liidu ja kahepoolsete allikate täiendav abi.»

G7 ministrite hinnangul annab valitsuse vahetumine Ukrainas «ainulaadse võimaluse hädavajalike turureformide läbiviimiseks, mis taastaksid finantsstabiilsuse ja võimaldaksid hakata ära kasutama riigi majanduspotentsiaali».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles