Evelin Ilves kohtus koolileiva tootjatega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolileib on õpilaste valitud retsepti järgi valmistatud tervislik rukkileib, mille pakendi ja plakati on samuti kujundanud lapsed ise.
Koolileib on õpilaste valitud retsepti järgi valmistatud tervislik rukkileib, mille pakendi ja plakati on samuti kujundanud lapsed ise. Foto: Eesti Leivaliit

Koolileiva patroon Evelin Ilves kohtus täna koolileiva tootjatega, et arutada õpilaste toidulauale jõudva leiva tööstusliku tootmisega seonduvat.


Evelin Ilves tunnustas Eesti Leivaliidu algatust, mis on kolmandat aastat järjest toonud leivatootjate abiga lasteni tervisliku rukkileiva. «Meie lapsed saavad lõunalauas lisaks koolipiimale ka koolileiba – see on suur samm lähemale tervislikule toitumisele ning selle edukas toimimine on liidu ja tootjate hea koostöö tulemus. Mul on hea meel tõdeda, et õpilaste tervise nimel on seljad kokku pandud,» nentis ta.

Evelin Ilves hindas kohtumist leivatootjatega edukaks. «Hea oli teada saada, et nii palju, kui on võimalik, kasutatakse eesti jahu ja tehakse tooteid võimalikult väheste säilitus- ja muude lisaaineteta. Samuti on igati tore, et leivatööstus on jätkuvalt huvitatud koolileiva tootmisest. Olen varemgi rõhutanud, et leib on eestlaste jaoks ajalooliselt olnud väga tähtis ning just selliste projektide kaudu aitame seda au sees hoida ka tänapäeval,» rääkis Evelin Ilves.

Koolileib on viilutatud põrandaleib, mis sisaldab 100 protsenti rukkijahu. Leiba valmistatakse ainult naturaalselt kääritatud juuretisega ning selle soolasisaldus ei tohi olla rohkem kui üks protsenti. Koolileib on pruuni või tumepruuni värvi ning selle säilivusaeg on vähemalt kolm päeva. Koolileiva koostise on heaks kiitnud tervishoiu- ja toitumisspetsialistidest ning teadlastest koosnev komisjon.

Koolileiba toodavad seitse leivatehast: AS Leibur ja Fazer Tallinnas, Pere Leib Tootmine Tartus, Lõuna Pagarid Põlvas, Euroleib Paides, Saare Leib Kuressaares ning HTÜ Tootmine Kärdlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles