Meremuuseum peab Nordeconile maksma 1,54 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Toomas Huik

Arbitraažikohtu eilse otsuse kohaselt tuleb Eesti Meremuuseumil Nordecon AS-le tasuda võlgnevuste, viiviste ja kohtukulude kogusummana kokku 1,54 miljonit eurot, teatas Nordecon börsile.

Nordecon AS esitas 2012. aasta juulis Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja arbitraažikohtule hagi Eesti Meremuuseumi vastu seoses riigihanke tulemusena sõlmitud Tallinna Lennusadamas paikneva eksponaadihoone rekonstrueerimise ehituslepingust tekkinud võlgnevuse ja viiviste nõuetes. Vaidlusaluste nõuete summa oli ligikaudu 2,4 miljonit eurot.

26. veebruaril 2014. aastal tegi arbitraažikohus otsuse hagi osaliselt Nordecon AS kasuks rahuldada. Otsuse kohaselt tuleb Nordecon ASile tasuda põhinõue koos viiviste ja kohtukuludega kokku summas 1,54 miljonit eurot. Tasutava summa ja finantsaruannetes kajastatud nõude erinevus 0,86 miljonit eurot kajastatakse täiendava kahjumina Nordecon ASi 2013. aasta majandustulemuses.

Nordecon AS ja Eesti Meremuuseumi vahel sõlmitud ehituslepingu kohaselt oli vaidluste lahendamise kohaks nimetatud arbitraažikohus ning selle tehtud otsus lõplik. Nordecon AS teatas, et kasutab õiguslikke vahendeid kontrollimaks tehtud kohtuotsuse vastavust kehtivatele seadustele ja muudele alusdokumentidele ning otsustab võimaliku edasise tegutsemise kontrollitulemuste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles