Ergo: kindlustusele müügimaks ei kohaldu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERGO Kindlustus.
ERGO Kindlustus. Foto: Elmo Riig

Kindlustusandjad pole maksukohuslased ja neile ei rakendu müügimaks kindlustuslepingute sõlmimisel, samas lähevad müügimaksu alla füüsilistele isikutele  kahjude katteks tehtavad maksed.


«Lepingu sõlmimisel ei rakendu müügimaks seetõttu, et kindlustusandjaid ei käsitata kaubandustegevuse seaduse mõistes kauplejatena ja kindlustustegevuse seadus ei näe ette kindlustusandja registreerimist majandustegevuse registris kauplejana,» selgitas Ergo Kindlustuse juriidilise osakonna juhataja Ivo Viires.

Samas lähevad müügimaksu alla füüsilistele isikutele tehtavad väljamaksed kahjude ja kulude katteks, näiteks taastusremont. Seega suurenevad füüsilistele isikutele makstavad hüvitised Tallinna piirkonnas ühe protsenti võrra.

Näiteks lähevad kindlasti müügimaksu alla taastusremondi teenuse kulud, kui teenuse osutaja on registreeritud majandustegevuse registris ja tema tegevuskoht asub Tallinna territooriumil.

Oluliseks aspektiks on see, et maksuobjektiks on üksnes füüsilisele isikule osutatud teenused ja müüdud kaubad.

Samuti laieneb müügimaksu tasumise kohustus olukorras, kui kindlustusandja tasub arve kliendi eest. Ka siis osutatakse teenust ikkagi eraisikule ja selle pealt tuleb ka müügimaksu tasuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles