Staadioni müük päästis jalgpalliklubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Crystal Palace FC fännid.
Crystal Palace FC fännid. Foto: CARL DE SOUZA/AFP

Inglise liiga jalgpalliklubi Crystal Palace pääses napilt likvideerimisest tänu sellele, et võlausaldaja suutis nende staadioni viimasel hetkel maha müüa.

Crystal Palace võlgneb Lloyds Banking Groupile 11 miljonit naelsterlingit. Klubi ähvardas likvideerimismenetlus, kuna potentsiaalse ostja konsortsium CPFC 2010 ja riigistatud panga kokkuleppe tähtaeg Selhurst Parki staadioni müügiks oli eile kell 15:00. 

Klubi pankrotihalduri Brendan Guilfoyle sõnul P&A Partnershipist oli konsortsium «üks tõrges ostja», kes oli valmis kaupa tegema vaid juhul, kui nende saagiks langenuks ka staadion – mida müüs eraldi menetlusena hoopis PwC.

Guilfoyle ütles, et kui kokkuleppele poleks jõutud, oleks konsortsium alt ära hüpanud. Millele oleks järgnenud jalgpallurite kiire odavmüük.

Eile selgus siiski, et Lloyds andis põhimõttelise nõusoleku staadioni müügiks – summa jääb saladuseks – ning seega on senisest tunduvalt tõenäolisem, et klubi päästmiseks varsti käed lüüakse.

«PwC jõudis CPFC 2010ga staadioni suhtes põhimõtteliselt kokkuleppele,» seisab Lloydsi eilses pressiteates. «Seega on konsortsiumil vabad käed astuda ka järgmine samm ja osta ära nii klubi kui staadion.»

«Lloyds Banking Group on pidanud tehingu nimel kõvasti pingutama. Meil on heameel teatada, et lahendus on saavutatud. Samuti oleme rõõmsad, et PwC, kes antud olukorras Selhurst Parki esindab, on täna Lloyds Banking Groupi meie jätkuva toetuse ja mõistva suhtumise eest ka avalikult tunnustanud.»

Klubi «sünnikodu» müügiotsust tervitas juba ette ka PwC ning lisas, et tehingu ametlik vormistamine võib võtta nädalaid.

Crystal Palace pääses liigast väljalangemisest hooaja viimasel päeval, olles pankrotimenetluse tõttu trahviks 10 punktist ilma jäänud.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles