Elektrilevi hangib 17,3 miljoni euro eest võrgu hooldustöid

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv.
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Elektrilevi sõlmis riigihankel edukaks osutunud viie elektritööde ettevõttega lepingud, mille raames tehakse elektrivõrgu hooldus-, remont- ja väiksemaid ehitustöid kolme aasta jooksul 17,3 miljoni euro eest.

Uued hanked tehti seitsmes maakonnas, kus asub kokku ligikaudu 40 protsenti Elektrilevi võrgust, teatas ettevõte.

Allkirjastatud lepingud hõlmavad liinide ja alajaamade igapäevaseid hooldustöid, rikete kõrvaldamist, rikkemeeskondade töö korraldamist ning väiksemaid ehitustöid.

Lepingud sõlmiti Järvamaa, Raplamaa, Ida-Harjumaa, Lääne- ning Ida-Virumaa ja saarte piirkonnas, millest viimane hõlmab Saare- ja Hiiumaad.

«Lõpptulemusest näeme, et konkurents tööde võitmiseks oli väga tihe,» hindas Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. «Hanke tulemusel leidsime kolm uut koostööpartnerit ja tööde esialgu eeldatud kogumaksumus langes rohkem kui veerandi võrra.»

Septembris välja kuulutatud riigihankele kvalifitseerus kokku kümme ettevõtet.

Elektrilevi koostööpartnerid, kelle tööpiirkonda jääb kokku 26 000 kilomeetrit elektriliine ja 9200 alajaama, on alates käesoleva aasta aprillist Eltel Networks AS, E-Service AS, OÜ Arendus & Haldus, AS KH Energia-Konsult ja AS Empower. Lepingutele kehtib pikendamisvõimalus kaheks aastaks.

Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, 2013. aastal kavandatud investeeringumahuks oli 109 miljonit eurot ja 2014. aastal 105 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles