Jaan Männik: keskpanga nõukogu roll on ületähtsustatud

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Eesti Panga endise nõukogu esimehe Jaan Männiku hinnangul saab keskpanga nõukogu võtta harva vastu otsuseid, mistõttu on nõukogu roll ületähtsustatud, vahendab ERR uudisteportaal.

«Oleme ehk Eesti Panga nõukogu rolli ületähtsustanud. Eesti Panga nõukogul on palju vähem võimu kui ühel äriühingu nõukogul. Eesti Panga nõukogu liikmetel on arvatavasti kõige kõrgem palk Eestis, kui võrrelda töökoormust ja vastutust. Temal ei ole võimalik nii väga palju,» rääkis Männik intervjuus ETV hommikuprogrammile.

Männik selgitas, et viie aasta jooksul, mil tema nõukogu juhtis, oli vaid kolm küsimust, mis laialdast tähelepanu pälvisid. Üks oli iga viie aasta tagant tehtav asepresidentide kinnitamine, täpsemalt kinnitamata jätmine.

Teine puudutas presidendile ettepaneku tegemist, kellest võiks saada järgmine panga president. See on otsus, mida saab nõukogu teha iga seitsme aasta tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles