Nordecon uuendab 8,3 miljoni euro eest Estonia spaad

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia spaa.
Estonia spaa. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nordecon AS ja Estonia Spa Hotels AS sõlmisid töövõtulepingu, mille kohaselt ehitatakse täielikult ümber Estonia «Rohelise maja» ja «Valge maja» hotellikompleksid. Projekteerimis- ja ehitustööde maksumuseks on planeeritud 8,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Projekti teostamist finantseerib Swedbank AS.

«Ehitajale on ülimalt meeldiv sellise suuremahulise ehituslepingu sõlmimine – seda liiati olukorras, kus ehitusturul liigub sellel aastal Euroopa struktuurifondide raha varasemaga võrreldes oluliselt vähem,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

Estonia Spa Hotels ASi juhataja Andrus Aljase sõnul võimaldab sõlmitud leping realiseerida ettevõtte arenguplaanid, mille kohaselt rajatakse pikaajaliste traditsioonidega ravispaa (Estonia «Pargi maja») kõrvale uus ja kaasaegne hotelli- ja spaakompleks, mis koos rajatava konverentsikeskusega võimaldab klientidele pakkuda senisest oluliselt mitmekülgsemaid ja kvaliteetsemaid teenuseid.

KOKO Arhitektuuribüroo esindaja Andrus Kõresaare sõnul saab Estonia SPA uue isikupärase siselahenduse, mille kujundussuunaks on moodsa ja eestipärase puhkekeskuse loomine.

«Oleme inspiratsiooni noppinud Eesti loodusest, rahvuslikest traditsioonidest, käsitööst ja kultuurist.» Lisaks võimaldab tema sõnul uue basseini- ja saunakompleksi ehitus lisada spaale nn wellness-kategooria.

Projekti kohaselt on «Rohelises majas» kavandatud uus kujunduslahendus kogu avalikule pinnale ja numbritubadele, mille kogus kasvab 106-le. «Valgele majale» lisandub juurdeehitus ning koos olemasoleva hoone osaga ehitatakse välja täiesti uus kompleks, mille 1. korrusele tuleb konverentsikeskus, 2. korrusele spaaprotseduuride osa ning 3. korrusele vee- ja saunakeskus.

Estonia Spa Hotels ASi tellitud ehitustööde lõpptähtajaks on juuni 2015. Plaani kohaselt peaksid pärast projekteerimist algama ehitustööd «Valges majas» tänavu augustis ning «Rohelises majas» tänavu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles