Janukovõtši luksuslik elustiil tuli avalikuks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhandetel ukrainlastel avanes laupäeval võimalus näha, millises luksuslikus mõisas elas Viktor Janukovõtš. Põgenenud presidendi suurtel maavaldustel laiub nii golfirada kui ka loomaaed.

«Ma olen šokis,» ütles endine sõjaväelane Natalia Rudented uudisteagentuurile AFP Kiievist 15 kilomeetri kaugusel asuvat häärberit vaadates.

«Kuidas saab nii vaeses riigis ühel inimesel olla nii palju. Maailm peab seda nägema ning ta kohtu ette tooma,» lisas ta.

Külastajad kõndisid kilomeetreid mööda rannapromenaadi helikopteri maandumisplatsini või jalutasid mööda hobusetallist ning jõudsid suure garaažini, kus hoiti nõukogudeaegseid lahingusõidukeid. Samuti sai uudistada majas asuvaid tube, mis olid kaetud marmoriga ning kaunistatud kullaga.

Inimesed poseerisid Vana-Kreeka stiilis sammaste ees ja pildistasid haruldasi faasaneid, mis on imporditud Mongooliast või Sumatrast. Loomaaias võis näha ka jaanalinde.

Enne seda, kui protestijad mõisa vallutasid, kaitsesid seda eliitüksused ning selle luksuslikku sisu hoiti hoolikalt saladuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles