Eesti pakkus Leedule Vilniuse Rail Balticusse kaasamises kompromissi

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister kinnitas, et Leedu on Rail Balticu projekti rakendamisest huvitatud.
Leedu peaminister kinnitas, et Leedu on Rail Balticu projekti rakendamisest huvitatud. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti tegi Rail Balticu trassi põhimõttelise asukoha küsimuse lahendamiseks aktsionäride leppes Vilniuse liitmiseks Rail Balticu trassiga kompromissettepaneku, mille pinnalt räägitakse edasi järgmisel kohtumisel märtsi alguses Tallinnas.

«Reedel lõppes Vilniuses järjekordne Rail Balticu rakkerühma kohtumine Vilniuses, suuremas osas tehnilistes küsimustes on kolm riiki jõudnud konsensuseni,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda BNS-ile. Tema sõnul pakkus Eesti Leedule Vilniuse liitmise osas Rail Balticuga kompromissi.

«Laual on veel suuremaid vaidlusi põhjustanud teemad nagu trassi põhimõtteline asukoht Leedus ja ettevõtte juhtkonna määramine,» sõnas ta.

«Samuti on vaja kokku leppida projekti elluviimise vaheetapid ning see, millise riigi seadusandlust kasutatakse aktsionäride suhete reguleerimiseks,»lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles