Sotši saatus on tippkohtumised

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruisutamine.
Kiiruisutamine. Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta septembris toimub taliolümpia kiiruisuareenil Sotši majandusfoorum, juba juunis leiab linnas aga aset G8 tippkohtumine.

Nagu täpsustas Vene asepeaminister Dmitri Kozak, rekonstrueeritakse uisuareen messikeskuseks ning 18.-20. septembril toimubki seal juba foorum.

Majandusfoorumil lähevad käiku ka olümpiaks ehitatud ja uuendatud hotellid, vahendab Lenta.ru.
Kozaki sõnutsi hakkab olümpiaobjektidel toimuma teisigi rahvusvahelisi suurüritusi – näiteks juunikuine G8 riikide (Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan, USA, Suurbritannia ja Venemaa) tippkohtumine.

Lisaks planeeritakse Sotši kalendrisse maailmameistrivõistlusi ja muid kaalukaid spordiüritusi.
Sotši majandusfoorum on suurim Venemaal toimuv investorite kokkutulek. 2013. aastal osales foorumil ligi üheksa tuhat ettevõtjat ja poliitikut kogu Venemaalt ja paljudest teistest maailma maadest. Aasta varem oli osalejaid enam kui 7300, foorumi tulemusel sõlmiti üle 80 lepingu kogusummas vähemalt 50 miljardit rubla.

Sberbanki presidendi German Grefi arvates võiksid Sotšis hakata toimuma riigifirmade aktsionäride aastakoosolekud. Suurärimees Vladimir Potanin palus luua Sotšis erimajandustsoon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles