Baltika kaebas finantsinspektsiooni kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika kevadsuviste kollektsioonide esitlus: Blue Inc
Baltika kevadsuviste kollektsioonide esitlus: Blue Inc Foto: Jelena Rudi

Kolmapäeval peeti Harju maakohtus istung, kus arutati finantsinspektsiooni Baltikale määratud karistust ebaõige ja eksitava teabe avaldamise eest börsil 2011. aasta lõpus ning 2012. aasta veebruaris, kirjutab Äripäev.

Baltika kaebas finantsinspektsiooni kohtusse, sest polnud nõus ettevõttele väärteo eest määratud 11 000 euro suuruse trahviga. Inspektsiooni hinnangul rikkus Baltika siseteabe avalikustamise nõudeid, jättes avalikustamata info ettevõttele märkimisväärse kahjumi põhjustanud suurte ühekordsete mitterahaliste mahakandmiste ja provisjonide kohta.

Eksitava teabe avaldas Baltika finantsinspektsiooni analüüsi järgi 16. detsembril 2011 ning 3. veebruaril 2012. Detsembris teatas Baltika Tallinna börsi infosüsteemis, et tänu oktoobri ja novembri 1,1 miljoni suurusele puhaskasumile ja nõuete konverteerimisele omakapitaliinstrumendiks on ettevõtte netovara 30. novembri seisuga üle poole aktsiakapitali mahust.

Finantsinspektsioon aga leidis, et nõuete konverteerimist omakapitaliinstrumendiks tegelikult ei toimunud ning tehing oleks pidanud kajastuma Baltika raamatupidamises hoopis finantskohustisena.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles