Sorainen: töölepinguseadus aitas paljudel ettevõtetel ellu jääda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Volens seadusetekstiga.
Urmas Volens seadusetekstiga. Foto: Mihkel Maripuu

Advokaadibüroo Sorainen hinnangul muutis uus töölepinguseadus meie varasema väga jäiga tööõiguse märksa paindlikumaks ja aitas paljudel ettevõtetel keerukas majandusolukorras ellu jääda.


Uue töölepinguseaduse väljatöötamisel osalenud advokaadibüroo Sorainen nõunik Urmas Volens ütles, et ehkki uue seaduse suhtes oli palju erinevaid hirme, siis nüüd, 11 kuud pärast selle jõustumist, on neid märksa vähem. «Ehkki töötajad jäid paljust ilma, aitas see säilitada hulga töökohti,» nentis ta.

Jurist möönis, et turvalisest paindlikkusest, mida uus töölepinguseadus pidi esindama, jäi alles ainult paindlikkus ja turvalisus saabub alles aastal 2013, kui rakendub sotsiaalsete tagatiste süsteem.

Volensi sõnul uue töölepinguseaduse rakendumisel kardetud kaost või katastroofi ei tulnud. Töövaidluste arv küll mõnevõrra kasvas, kuid mitte väga palju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles