Fortumi käive Eestis oli mullu 69 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum.
Fortum. Foto: SCANPIX

Põhjamaade energiakontserni Fortumi käive ulatus möödunud aastal Eestis 69 miljoni euroni ja jäi tunamullusega samale tasemele, müük Eestis moodustab kogu kontserni käibest 1 protsendi, selgub Fortumi aastaaruandest.

Investeeringuid kaugküttevõrku tehti 16 miljoni euro ulatuses võrreldes 10 miljoni euroga aasta varem. Fortum hindab oma Eesti varasid 200 miljonile eurole ja kontserni heaks töötab siin 210 inimest.

Möödunud aastal ostis Fortum Tartu Erakütte Tartu osakonna. Fortum plaanib kogu Tartu kaugkütte ühendada oma Tartu koostootmisjaamaga, märgib kontsern aruandes.

Fortumile kuulub Eestis Fortum Eesti AS ja Fortum CFS Eesti OÜ, lisaks on kontsernil 60-protsendiline osalus Anne Soojuses, Fortum Tartus, Tartu Jõujaamas ja Tartu Keskkatlamajas. Ka kuulub kontsernile 21-protsendiline osalus Tartu Energia Grupis.

Aastalõpu seisuga oli kontsernil Eestis jaotamata kasumit 32 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles