Hiinlased ei mahu enam tankidesse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas valmistatud T-69 tank kukutatakse merre. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Hiinas valmistatud T-69 tank kukutatakse merre. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: SCANPIX

Hiinal on niigi maailma suurim armee. Nüüd suurenevad ka sealsed sõdurid.

Hiina Rahvavabastusarmee on avastanud, et nende sõdurid on oluliselt pikemad ja priskemad kui kaks aastakümmet tagasi – «juurdekasv» on niivõrd jõuline, et mehed on varustusest välja kasvamas, vahendab Financial Times.

Armee uuringu järeldustes soovitatakse hakata juurutama suuremaid mudeleid, kuna rohke ja kiire toidu peal üles kasvanud põlvkonna «parameetrid» pole kultuurirevolutsiooni-ajastu kasinusgeneratsiooniga kõrvutades enam samad.

Nagu selgub, on sõdurid nüüd keskmiselt 2 sentimeetrit pikemad, vöökohad aga 5 cm jagu jämedamad. Seetõttu on eriliselt raske lipsata sisse tankiluukidest ning seada end sisse lennukiroolis.

Pikemaks tuleb ilmselt teha ka vintpüsside pärad, et tulistamise täpsus ei kannataks.

Kahjuks võivad Hiina tankid, mis on disainitud 30 aasta taguste Vene T-tankide järgi ning on madalad ja lapikud, kaotada suurenduskuuris oma eelise – muutudes paremaks märklauaks.

«Võib-olla suudame me lihtsalt sisemust avaramaks teha,» arvas üks ekspert.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles