Euroopa Pangandusjärelevalve uurib finantsinspektsiooni tegevust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni vastne juht Kilvar Kessler on öelnud, et nende huvi on, et Krediidipank oleks juhitud ja finantsiliselt suutlik, ning ära hoida süsteemset riski.
Finantsinspektsiooni vastne juht Kilvar Kessler on öelnud, et nende huvi on, et Krediidipank oleks juhitud ja finantsiliselt suutlik, ning ära hoida süsteemset riski. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Pangandusjärelevalve Asutus uurib finantsinspektsiooni tegevust seoses Krediidipanga ümber toimuvaga.

Krediidipanga väikeinvestorid on saatnud Euroopa Pangandusjärelevalve Asutuse (EBA) juhatuse esimehele Andrea Enriale kirja, milles soovivad, et EBA uuriks, kas finantsinspektsioon (FI) on rikkunud Euroopa Liidu seadusi, lubades Moskva Pangal omandada enamusosaluse Krediidipangas.

EBA ülesanne on muuhulgas teha järelevalvet Euroopa Liidu õiguse nõuetekohase ja täieliku kohaldamise üle liikmesriikides. Sisuliselt tähendab see piiratud ulatuses järelevalvet liikmesriigi või riigiüle­se pangajärelevalve asutuse tegevuse üle.

Etteheited inspektsioonile

Postimehele teadaolevalt peab EBA Krediidipanga aktsionäride kaebusi asjakohaseks ning on asunud FI tegevust uurima. EBA ja FI ei soostunud teemat kommenteerima, kuid Krediidipanga nõukogu esimees Andrus Kluge tunnistas, et panga väikeaktsionärid on tõepoolest pöördunud EBA poole.

«Kuna FI tegevus on olnud vastuoluline, esitasid panga väikeaktsionärid kaebuse EBA-le, mille ülesandeks on teha järelevalvet liikmesriikide finantsjärelevalveorganite, sealhulgas FI üle ning tagada Euroopa Liidu pangandusalaste õigusaktide ühtne rakendamine kogu Euroo­pa Liidus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles