Ligi: vigane maamaksuvabastuse seadus tuleks välja vahetada

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi koalitsioonierakondade ettepanekul võeti täna riigikogus menetlusse maamaksuvabastuse laiendamise seaduseelnõu, siis rahandusminister Jürgen Ligi leiab, et lappimise asemel tuleks vigane maamaksuvabastuse seadus välja vahetada.

Eelnõuga laiendatakse maamaksuvabastust liitsihtotstarbega maal elavatele inimestele ning kaasomandis oleva kinnistu puhul igale omanikule eraldi, mitte enam ühiselt, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Mõistes kaasomanike või äripindadel elavate kodanike meeleolu, kes tunnevad end diskrimineerituna, pean siiski ütlema, et maamaks on maa, mitte isikukeskne maks, maksu objekt on siiski krunt. Ma pole kunagi varjanud, et kogu maamaksuvabastuse viis on algusest peale mäda ning lappimise asemel tuleks ta asendada. Ta ei ole mõistuspärane ei sotsiaal-, regionaal- ega maksupoliitiliselt,» ütles Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles