Eesti Energia kaotas jaanuaris oluliselt turuosa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Energia ehk suurima elektrimüüja bilansiportfelli osa turu kogumahu suhtes jaanuaris vähenes oluliselt. Suurim võitja oli lätlaste Elektrum Eesti.

Eesti Energia AS bilansiportfelli osakaal elektrisüsteemi tarbimises oli Eleringi andmetel jaanuaris 60 protsenti, samas kui detsembris oli selleks 71,6 protsenti ja 2013. aasta keskmine tulemus oli 71,9 protsenti.

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul hakkab Eesti elektriturg üha enam võtma paljude müüjatega konkurentsituru nägu.

«Suurima müüja osakaalu märgatav vähenemine peaks vaigistama nende hääli, kelle hinnangul Eesti elektriturul pole tarbijal valikuvõimalust,» märkis ta. Töösse läinud EstLink 2 peaks veelgi suurendama eeldusi konkurentsiks läbi Põhjamaade elektrimüüjate paremate võimaluste Eesti turule sisenemiseks.

Elektrum Eesti OÜ bilansiportfelli osakaal elektrisüsteemi tarbimises oli jaanuaris 14,6 protsenti, samas kui detsembris oli selleks 9,6 protsenti ja 2013. aasta keskmine tulemus oli 10,7 protsenti.

Baltic Energy Services OÜ (mille moodustavad 220 Energia, VKG Energia, TS Energia, VKG Elektrivõrgud, Sillamäe SEJ, Loo elekter) bilansiportfell osakaal elektrisüsteemi tarbimises oli jaanuaris 10,2 protsenti, samas kui detsembris oli selleks 9,3 protsenti ja 2013. aasta keskmine tulemus oli 9,1 protsenti.

Nimetatud turuosad sisaldavad nii võrguettevõtjate võrgukadusid kui ka üldteenuse korras tarbitud elektri koguseid. Bilansihaldurite portfellide osakaalud süsteemi tarbimisest on arvutatud bilansihalduri bilansipiirkonnas mõõdetud tarbimise kogumahu alusel ning need ei võrdu elektri müügimahtudega lõpptarbijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles