Tallinnas tuleb rahvusvaheline energiakonverents

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok. .
Eesti Panga president Andres Lipstok. . Foto: Peeter Langovits.

Eesti Pank, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning USA mõttekoda Global Interdependence Center (GIC) korraldavad 21. augustil Tallinnas rahvusvahelise konverentsi «Emerging Energy Markets», mis keskendub Põhja- ja Baltimaade energiapoliitikale.


«Eesti Panga ja GIC koostöö on erinevates vormides kestnud juba mitu aastat. Seekordne konverents on meie ühisprojekt, mille eesmärgiks on põhjalikumalt käsitleda energiaturul toimuvaid muutusi ning nende mõju majandus- ja finantspoliitikale,» rääkis Eesti Panga president Andres Lipstok.

Konverentsi peaettekanded peavad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, rääkides energiapoliitika väljakutsetest Põhja- ja Baltimaades, ning Euroopa Komisjoni esindaja Jean-Claude Schwartz, kes räägib Euroopa
muutuvast energiapoliitikast.

Ettekannetele järgnevad kolm diskussioonipaneeli, millest esimene annab ülevaate Põhjamaade energiaturgudest ja infrastruktuurist. Teises paneelis arutlevad turuosalised praegusest muutlikust keskkonnast tulenevate energiariskide ja nende lahendusvõimaluste ning võtmeprobleemide üle, mida pakuvad alternatiivsed energiaallikad. Pärastlõunases paneelis otsitakse vastust küsimusele, kuidas mõjutavad kasvavad toormekulud majanduskasvu ja inflatsiooni ning milline võiks olla riigi majanduspoliitika kujundamine tekkinud olukorras. Paneeldiskussioonidest võtavad osa nii turuosalised kui ka analüütikud ja eksperdid IMFist, USAst, Euroopa Liidu liikmesriikidest ja Põhjamaade Investeerimispangast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles