Majutusettevõtetel läks I poolaastal hästi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Esimesel poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 38 000 turisti rohkem kui mullu samal perioodil, teatab Statistikaamet.


2008. aasta I poolaastal peatus majutusettevõtetes üle miljoni turisti, neist 59 protsenti olid välisturistid. Eesti turismi peamistest partnerriikidest Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt, Leedust ja Poolast saabus rohkem turiste kui aasta tagasi samal perioodil. Kõige rohkem kasvas majutus¬ettevõtete teenuseid kasutanud Venemaa turistide arv - kolmandiku. Samal ajal peatus majutusettevõtetes vähem Rootsi, Norra ja Suurbritannia turiste.



Turismipiirkondadest suurenes välisturistide arv enim Põhja- ja Lõuna-Eestis (vastavalt 7 ja 3 protsenti) ning vähenes Lääne-Eestis (2 protsenti).



Eesti elanikke peatus majutusettevõtetes I poolaastal 432 000 ehk 2 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Kui Lõuna-Eesti majutusettevõtetes peatus siseturistidest kolmandik, siis Lääne- ja Põhja-Eesti majutusettevõtetes võrdselt 26 protsenti.

Juunis kasutas Eesti majutusettevõtete teenuseid 258 000 turisti. Välisturiste majutati 6 protsenti enam ja siseturiste 7 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal.
Külastajatele oli avatud 925 majutus¬ettevõtet 19 300 toa ja 43 200 voodikohaga. Täidetud oli 47 protsenti tubadest. Võrreldes 2007. aasta juuniga vähenes tubade täitumus kaks protsendipunkti. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 510 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas - keskmiselt 653 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles