Lux Express jõudis mullu 1,4 miljoni euro suuruse kasumini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Laura Oks / Postimees

Läänemere regioonis tegutseva rahvusvaheliste bussiliinide operaatori Lux Express Grupp reisijate arv kasvas eelmisel aastal 7,9 protsenti 717 900 reisijani, olulisima osa kasvust andsid Baltimaade pealinnade vahelised liinid, teatas ettevõte.

Lux Express Grupi käive oli eelmisel aastal 13,73 miljonit ja kasum 1,4 miljonit eurot. Aasta varem oli grupi käive 12,11 miljonit eurot ning tulenevalt uute liinide käivitamisesse tehtud investeeringutest oli ettevõtte kahjum 2012. aastal 560 000 eurot.

«Lux Expressi jaoks oli 2013. aasta edukas – 2012. aastal tehtud investeeringud uutesse liinidesse väljendusid mulluses positiivses tulemuses,» lausus Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Ettevõtte juhi sõnul kasvas rahvusvahelistel kaugliinidel mullu nõudlus tuntavalt nii Tallinna ja Riiat kui ka Riiat ja Vilniust ühendavatel liinidel, mistõttu Lux Express lisas neil marsruutidel ka täiendavaid väljumisi.

Saarpuu sõnul jätkab Lux Express Grupp ka tänavu investeeringuid teenuse ühtlustamisse ja bussipargi uuendamisse. «Teises kvartalis lisandub meie grupi erinevatele liinidele 10 uut bussi. Samuti planeerime tänavu oma liinivõrku uutele turgudele veelgi laiendada,» lausus ta.
Lux Express Grupp on rahvusvaheline transpordiettevõtete võrgustik, mis tegutseb Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa ja Saksamaa turgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles