Vaata, kes valiti tänavu maksumaksja sõbraks ja vaenlaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksumaksja sõbra tiitli pälvis Toomas Hendrik Ilves.
Maksumaksja sõbra tiitli pälvis Toomas Hendrik Ilves. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti Maksumaksjate Liit (EML) kuulutas täna välja 2013. aasta maksumaksja sõbra ja vaenlase tiitli saajad.

Maksumaksja sõbra tiitli sai Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves. EML tunnustab presidendi otsust jätta välja kuulutamata Riigikogus vastu võetud käibemaksuseaduse muutmise seadus, mis oleks pannud ettevõtjatele kohustuse hakata esitama käibedeklaratsiooni lisas detailset infot oma tehingute kohta.

Maksumaksja vaenlase tiitli sai rahandusminister Jürgen Ligi. EML leiab, et mitmed 2013. aasta lõpus ja 2014. aasta alguses esitatud maksuseaduste muutmise ettepanekud (käibedeklaratsiooni lisa, sõiduautode sisendkäibemaksu piirang, käibemaksutagastuse tähtaja pikendamine, makstud maksude avalikustamine) lähtuvad küll õigetest kavatsustest, kuid nende muudatuste sisu ja avalikkusele tutvustamise viis on täiesti vastuvõetamatu. Samuti häirib maksumaksjaid rahandusministri ülbe suhtlemisstiil ja kohatud väljaütlemised.

Eesti Maksumaksjate Liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Liit ühendab üle 2000 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles