Briti keskpank: ilm rikub majanduse väljavaate

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lained Porthcawli sadamas Lõuna-Walesis.
Lained Porthcawli sadamas Lõuna-Walesis. Foto: AP / Scanpix

Suurbritanniat tabanud ekstreemsed ilmaolud kujutavad endast sealse kaitseväe juhtkonna hinnangul «vaat et võrreldamatut loodusõnnetust». Transpordi- ja elektrikatkestused ning ujutuste jätkumine võivad minna maksma üle 3 miljardi naela.

Kaost on võimendanud puhuti kuni 160 km/h puhuvad tuuled, mis on niitnud maha hulgaliselt puid ning purustanud oluliste raudteeühenduste elektriliine.

Ilmateade on väljastanud selle talve esimese kõrgeima kategooria tuulehoiatuse, kirjutab Financial Times.

Briti keskpanga kuberner Mark Carney hoiatas, et Inglismaa lõunaosa laastanud ujutused «mõjutavad [Suurbritannia] lühiajalist [majandus]väljavaadet».

Carney lisas, et transporti, põllumajandust ja teisigi ärisektoreid mõjutavad ilmaolud «veel tükk aega».

Tulvateed on ujutanud üle ligi 6000 majapidamist. Briti geloogiauuringute keskus hoiatas sel nädalal, et mõnedes piirkondades võivad ujutused kesta «veel kuid».

KPMG juhtiv kindlustuskonsultant Justin Balcombe ütles, et «tegemist võib olla kõige suurema Briti ujutusega, mida kindlustustööstus iial näinud on».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles