Uus Läti delikatess on jaanalinnuvorst

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis on uueks delikatessiks jaanalinnuvorst.
Lätis on uueks delikatessiks jaanalinnuvorst. Foto: Urmas Luik

Kurzeme äriinkubaatoris nägi hiljuti ilmavalgust firma, mis on paisanud Läti turule uue delikatessi – jaanalinnulihast valmistatud vorsti.

Aliase jaanalinnuvorstid tegid ilma läinud aasta detsembris Kuldīga jõuluturul ning hakkasid linnarahvale väga maitsema.

Nagu kirjutab Dienas Bizness, hakkas nõudlus vorstide järele tormiliselt kasvama ning idee autor Agnese Buka otsustas palgatöölt ära tulla, pühendudes jäägitult «uue Läti maitse» väljatöötamisele.

Peatselt hakkab Alias Baudi! kaubamärgi all pakkuma ka delikatesstigusid.

Agnese sõnutsi valmivad vorstid üksnes lihast, säilitusained ja lisandid on välistatud. Siiski toodetakse peale «puhaste» jaanalinnuvorstide ka teist sorti, kuhu on lisatud sealiha. Põhjus on see, et mõned inimesed armastavad rasvasemat kraami – aga jaanalinnuvorst kui selline on paras paastutoit.

Firma sihtgrupp on lai ja kirju. Vorsti ostavad nii kohalikud kui turistid, nii noored – keda huvitab kõik, mis on uudne – kui väärikas vanuses daamid, kes soovivad üllatada sugulasi ja tuttavaid millegi erilisega.

Liha ostab firma linna lähedalt jaanalinnufarmist, vorstid valmivad ühes teises ettevõttes. SIA Alias ise nuputab retsepte, kontrollib protsesse ja realiseerib toodangut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles