Koda: läbipaistev süsteem tugevdaks ausate ettevõtjate kuvandit

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kaubandus-tööstuskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul on positiivne, et rahandusministeerium on pärast analüüsimist otsustanud kojalt pärineva makstud maksude kogusumma avaldamise idee seaduse muutmise eelnõuks vormida.

«Kuna maksuandmete avaldamine kellelegi kulusid või tööd juurde ei too ning koondsumma avaldamine ei too kaasa ka maksusaladuse avaldamist loodame, et muudatus leiab laialdast mõistmist,» räägib Palts.

Tema sõnul sai ettepanek tehtud peamiselt seepärast, et parandada maksulaekumisi ning näidata, kui suur osa ettevõtete poolt tasutud maksudest läheb riigikassasse - kust tulevad riigi tulud. «See muudab tervikuna kogu süsteemi läbipaistvamaks ja avatumaks, mis oleks igati positiivne. Hea kui suureneks ka üldine arusaamine maksudest ja maksukohustustest. Ning muidugi loodame, et muudatus oleks abiks maksupettuste vähendamisele ja läbipaistev süsteem tugevdaks ka ausate ettevõtjate kuvandit ja miks mitte ka riigi kuvandit,» lisab ta.

«Majanduskeskkonna läbipaistvus ja kindlustunne on olulised aspektid ka investeeringute seisukohast, samuti on häid näiteid teistest riikidest, kus sarnased meetmed on positiivset mõju näidanud ja positiivse vastuvõttu osaliseks saanud just ettevõtjate poolt,» lisab Palts lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles