Nokia esitleb Eesti iseseisvuspäeval Android-telefoni

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Normandy väidetav välimus
Nokia Normandy väidetav välimus Foto: ev leaks

Microsoft on alustamas seni ebatõenäoliseks peetud koostööd, hakates tootma konkurent Google’i tarkvaral Android jooksvaid nutitelefone, kirjutab The Wall Street Journal.

Kohe-kohe täielikult Microsoftile üleminev Nokia plaanib juba sel kuul esitleda Google’i operatsioonisüsteemi Android kasutatavat nutitelefoni. Nokia insenerid alustasid Android-telefoni arendamist juba enne eelmise aasta septembrit, mil Microsoft teatas, et ostab Nokia mobiiliäri.

Täna pole veel selge, kas Nokia läheb Android-telefoniga edasi, aga telefoni kavatsetakse esitleda 24. veebruaril Barcelonas toimuval messil Mobile World Congress.

Otsus turule tulla Android-telefoniga näitab selgelt, kui valesti Microsoft ja Nokia hindasid mobiiliturgu. Tehnilistel põhjustel Microsofti operatsioonisüsteem  Windows Phone odavatel nutitelefonidel ei tööta. Odavad telefonid on aga suur kasvuallikas, eriti arenevatel turgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles