Elektrilevi ehitab Paldiskisse 1,17 miljoni eest uue alajaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Paldiski alajaam.
Praegune Paldiski alajaam. Foto: Elektrilevi

Lähiajal algavad Paldiski piirkonnaalajaama ehitustööd, mille käigus uuendatakse Pakri poolsaare elektrivõrgu tähtsaim sõlmpunkt. Uus alajaam parandab kokku 2867 majapidamise ja ettevõtte elektriga varustamise kindlust.

1970ndate aastate lõpul kasutusele võetud alajaama seadmed olid amortiseerunud ja suurendasid piirkonnas ulatuslike elektrikatkestuste ohtu.

«Paldiski on üks suurtest alajaamadest, mida jõuame aastas uuendada ainult mõned aga elektriga varustamise kindlus paraneb korraga tuhandetel inimestel,» ütles Elektrilevi võrgu üldplaneerija Meelis Kodres. «Kui ilmad oluliselt külmemaks ei lähe alustatakse ehitustöödega juba lähinädalatel.»

Ehitusööde käigus rajatakse kaasaegne alajaamahoone, paigaldatakse uus 6-kilovoldine jaotusseade, keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed ning asendatakse alajaama lähiümbruse toitekaablid.

Paldiski piirkonnaalajaam on oluline sõlmpunkt, mida läbib aastas 25 gigavatt-tundi energiat ja varustab elektriga omakorda 81 väiksemat alajaama. Suurimad alajaama toitel olevad ettevõtted on Paldiski Põhja- ja Lõunasadam.
Ehitustöid teostab hankelepingu alusel AS Merko Infra ja uus alajaam valmib käesoleva aasta novembris.

Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, 2013. aastal kavandatud investeeringumahuks oli 109 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles