Rehn: Prantsusmaal tuleb lubatud reforme teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto LaPresse
FOTO DI REPERTORIO
25/12/2013
Repertorio NEWS




European Commissioner for Economic and Monetary Affairs, Olli Rehn, addresses the audience, during the 'Brussels Economic Forum 2013', in Brussels, Wednesday, June 19, 2013. The theme of the annual gathering of economic decision makers, legislators and opinion leaders is 'The Future of the European Monetary Union'. (AP Photo/Yves Logghe)
Foto LaPresse FOTO DI REPERTORIO 25/12/2013 Repertorio NEWS European Commissioner for Economic and Monetary Affairs, Olli Rehn, addresses the audience, during the 'Brussels Economic Forum 2013', in Brussels, Wednesday, June 19, 2013. The theme of the annual gathering of economic decision makers, legislators and opinion leaders is 'The Future of the European Monetary Union'. (AP Photo/Yves Logghe) Foto: Yves Logghe/LaPresse

Euroopa Komisjon on andnud Prantsusmaale lisaaega oma eelarvepuudujäägi vähendamiseks ja vastutasuks tuleb Prantsusmaal lubatud reformid ellu viia, ütles Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn esmaspäeval Reutersile.

Eelmise aasta mais andis komisjon Prantsusmaale kaks lisa-aastat, et see riik saaks oma eelarvepuudujäägi langetada alla nõutud kolme protsendi taset sisemajanduse koguproduktist (SKP). Komisjon lähtus otsuse tegemisel seisukohast, et range kokkuhoid raskendaks veelgi Prantsuse majanduse toibumist, ning et see annab Pariisile vabamad käed tööturu- ja pensionireformi tegemiseks. Peale selle pidi Prantsusmaa lihtsustama oma maksusüsteemi, mis aitaks parandada firmade konkurentsivõimet.

Rehn tõdes, et nii Prantsusmaal kui ka Itaalial on struktuurireformide elluviimisel veel palju jäänud teha. Ta lisas, et kui Prantsusmaa president Francois Hollande täidab oma hiljutised lubadused, siis on Prantsusmaal veel lootust komisjoniga tehtud kokkulepet täita.

Rehn tõstis positiivse näitena esile Hispaaniat, Portugali, Iirimaad ja Lätit, mis tegid reforme hoogsamalt ning mille eksport ja tööstustoodang nüüd kasvavad, kodumaine nõudlus ja tööhõive paranevad.

Prantsusmaa keskpank ütles oma värskes prognoosis, et riigi majandus peaks esimeses kvartalis kvartaliga kasvama 0,2 protsenti, edastas Dow Jones Newswires.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles