Saku: valime välistööjõu asemel kindlasti tehnoloogia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehase tegevjuht Margus Kastein.
Saku Õlletehase tegevjuht Margus Kastein. Foto: Peeter Langovits

Saku õlletehase juht Margus Kastein ütles tööjõupuudust kommenteerides, et ka nende jaoks on probleem terav ning sellega tegeletakse tehnoloogiasse investeerides.

«Esiteks me vajame hooajalist tööjõudu, teiseks kvalifitseeritud spetsialiste liinide peale,» kirjeldas Kastein. Probleeme valmistab mõlemat tüüpi töötajate leidmine.

«Tööturul on pakkumine väike. Kvalifitseeritud töötajad on tööl ja hästi makstud. Lisaks konkureerime me Tallinna ettevõtetega, kuna asume 15 kilomeetrit Tallinnast väljas. Siin tulevad mängu isegi ootamatud tegurid, nagu tasuta ühistransport Tallinnas, aga mitte Sakus,» rääkis Kastein.

Lisaks on tema sõnul ka palgakasv väga kiire ja ettevõtjad pole kõik võimelised sellega kaasa minema.

Saku näeb lahendusena olla atraktiivne tööandja ja investeerida tehnoloogiasse. «Saku on viimastel aastatel tootmisvahenditesse investeerinud 3-4 miljonit eurot. Need on kõik efektiivsed ja loodetavasti toovad kuhjaga tagasi. Üks seade teeb ära mitme inimese töö,» selgitas ta.

Välistööjõu peale pole Saku veel mõelnud. «Kui meil on valik, kas välistööjõud või tehnoloogia, siis me võtame kindlasti tehnoloogia,» lisas Kastein. Samuti toob Saku inimesi oma bussidega tehasesse tööle ka Sakust umbes 50 kilomeetri raadiusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles