Millega tegeleb inimene, kes midagi tehtud ei saa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati ei pea telefonile vastama. Pilt on illustreeriv.
Alati ei pea telefonile vastama. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Inc.com toob välja tegevuste nimekirja, millele raiskavad aega need inimesed, kes justkui midagi eriti tehtud ei saa.

Jõuad alati oma to-do-listiga lõppu ehk saad justkui kõik tehtud. Edu tooks hoopis tegevuste tähtsuse järjekorda seadmine ja mõne asja nimekirjast ärajätmine, mitte kõige kohusetundlik ärategemine.

Vastad alati kohusetundlikult telefonile. Telefonile vastamine võib tunduda möödapääsmatu, kuid uurijad on avastanud, et palju efektiivsem on keskenduda pooleliolevale tegevusele ning mitte lasta end häirida telefonikõnest. Ehk et – tee pooleliolev asi valmis ja helista siis tagasi.

Sa reageerid igale teatele. Tohutult aega kulub teadete vastuvõtmisele, lugemisele, allkirjastamisele, vastamisele. Samas – igale teatele ei pea üldse reageerima, sest enamik saabuvaid sõnumeid on ebaolulised.

Sinu jaoks on kommunikatsioon kui ühesuunaline tänav. Imestad, miks sa midagi tehtud ei saa või miks sa ei suuda inimesi motiveerida? Vaata peeglisse. Viga on ilmselt selles, et sa muudkui räägid ning üldse ei kuula, mida räägivad teised.

Sa blokeerid kõik segajad. Pidevalt helisev telefon on segaja ning võib takistada sul ülesannete õigeaegset lõpetamist. Sellegipoolest pole vaja ennast maailmast täielikult ära lõigata, vaid seada sisse reeglid. Muidu võib juhtuda, et lõikad end maailmast ära ning võtad võimaluse, et mõni segajatest võiks sind inspireerida või uute mõteteni juhtida.

Sa tahad kõiges võita. Ebaefektiivsed inimesed on kõiges, mida nad teevad, võidu peal väljas. Efektiivsed aga arvestavad meeskonna huvidega ning ühistegevusega.

Oled keskendunud ainult efektiivsusele. Siin peitub suur iroonia. Mida enam sa keskendud efektiivsusele, seda vähem efektiivne sa oled. Oleks mõistlikum keskenduda hoopis inimsuhetele või ka sellele, kuidas su ettevõte saaks paremini maailma teenida. Selline natuke suurem eesmärk annab perspektiivi asjades, mis on elus tõeliselt tähtsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles