Arendajad ehitasid ilma lubadeta Lasnamäele kortereid

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühest suurest korterist sai kaheksa tillukest.
Ühest suurest korterist sai kaheksa tillukest. Illustratsioon: Pm

Tallinnas kinnisvara arendamisega tegelevad Dmitri Perepelitsõn ja Maksim Sorokin ostsid möödunud aasta suvel Tallinnas Lasnamäel ligi 130 ruutmeetri suuruse ateljeekorteri ja ehitasid selle ilma ühtegi luba omamata ümber kaheksaks väikeseks korteriks.

See ei ole noormeestel esimene kord sellist skeemi kasutada. Varasemalt on meedia tähelepanu pälvinud näiteks juhtum Kadriorus Kunderi tänaval, kus Perepelitsõn ja Sorokin ostsid endise kauplusepinna ja ehitasid sinna 16 eraldi ruumi. omamata samuti selleks eelnevalt ühtegi luba.

Lasnamäe tagumises otsas aadressil Sinimäe 7 asuva torn­maja viimasel korrusel asuv korter oli möödunud aasta esimesel poolel kinnisvaraportaalis müügil 88 000 euro eest, mis teeb ruutmeetri hinnaks umbes 640 eurot. Sellest ümberehitatud umbes 15 ruutmeetri suurused kuutkorterid olid müügis 23 000 euro eest, mis tähendab, et ruutmeetri hind oli nendes ligi 2,5 korda kõrgem. Tegemist on ilmselgelt väga kasumliku skeemiga.

Järjekord korterite ostmiseks tundub olevat pikk ning ka korterit ostuhuvilistena esinenud ajakirjanikele esitlenud müügikonsultant kinnitas, et need lähevad kui soojad saiad.

Samas ükski ametlik register ei näita, et Sinimäe tänava tornmajas oleks kaheksa ühetoalist korterit. Kinnisturaamatu järgi asub majas üks umbes 130 ruutmeeri suurune ühetoaline korter, ligi kaks korda väiksemate kuutkorterite kohta pole seal ühtegi märget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles