Maadevahetusprotsess maksis Annuse firmale 3 kuuga 0,5 miljonit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus.
Toomas Annus. Foto: Toomas Huik

Toomas Annuse juhitav AS Järvevana sai I kvartalis 1,076 miljonit krooni ärikahjumit, millest ligi pool tulenes maadevahetuse kriminaalasja õigusabikuludest.

Järvevanal puudub aktiivne majandustegevus ning tema ainsaks arvestatavaks sissetulekuks on oma likviidsete varade paigutamisest teenitav finantstulu. Tänu sellel kujunes puhaskahjum ärikahjumist väiksemaks, 67 00 krooni suuruseks, teatas AS Järvevana börsile.

Firma moodustus jagunemisel ASist Järvevana, mille tulemusena eraldati ning anti üle ASile Merko Ehitus kogu ehitusettevõtte majandustegevusega seotud vara. Ettevõtte varadest moodustab 209 mln krooni koostöölepingust tulenev nõue Merko Ehituse vastu. Järvevana tegevuse ainsaks eesmärgiks on ettevõtte ning aktsionäride huvide kaitsmine pikaleveninud maadevahetuse kriminaalasjas.

Riigiprokuratuur esitas Järvevanale ja Annusele süüdistusakti maadevahetuse kriminaalasjas mullu aprillis. Eelduslikult jõutakse esimese astme kohtuotsuseni 2011. aastal. Järvevana, mille ainus töötaja ongi Annus, peab esitatud süüdistusi alusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles