Mobiil-ID kasutamist loodetakse mõne aastaga seitsmekordistada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Mobiil-ID kasutajaid on Eestis praegu 40 tuhande ringis, kuid eesmärgiks on võetud, et 2017. aasta lõpuks on neid 300 000.

300 000 Mobiil-ID kasutaja eesmärk on kirjas Nutikaitse 2017 koostööleppes, Mobiil-ID tehnilise lahenduse eest vastutab sertifiseerimiskeskus, mille juhaja Kalev Pihl seletas ambitsioonikat eesmärki eelkõige nutiseadmete laia levikuga ning sellest tekkinud uute vajadustega, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Pihl rääkis, et selleks, et turvalist kasutust selles keskkonnas pakkuda, peab sinna juurde tooma mobiilide kasutajaid ning tema sõnul on 300 000 kindlasti alla poole nendest inimestest, kes 2017. aasta lõpuks omavad tahvelarvutit või nutitelefoni.

EMT-l on praegu umbes 35 000 Mobiil-ID klienti ning et teenuse kasutajaid juurde tuua, on ettevõte teinud Mobiil-IDga liitumise sellest aastast soodsamaks, küll aga tõusis EMTs teenustasu 30 sendi võrra ühe euroni.

Elisa, kellel on Mobiil-ID kasutajaid veel alla 10 000, küsib EMTst väiksemat kuutasu, kuid Elisas on teenusega liitumine kallim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles