Eesti keeldus Venemaale suunduvatele lendudele lisapiirangute rakendamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses olümpiamängudega nõuab Venemaa riikidelt vedelike ja geelide käsipagasis keelamist.
Seoses olümpiamängudega nõuab Venemaa riikidelt vedelike ja geelide käsipagasis keelamist. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eesti ei tulnud vastu Venemaa palvele rakendada Venemaale suunduvatel lendudel vedelike ja geelide suhtes täiendavaid piiranguid.

«Eesti seisukoht on pöördumisele mitte vastu tulla põhjendusel, et Euroopa Ühenduse territooriumil kehtiva raammääruse alusel on vedelike, mis on kuni 100-milliliitrise mahutavusega üksikanumates ja mis on omakorda pakendatud kuni üheliitrisesse korduvsuletavasse plastkotti, kaasavõtmine lennuvälja julgestuspiirangualale ja õhusõiduki pardale käsipagasis nii reisijate kui meeskonnaliikmete poolt lubatud ja selliste vedelike poolt kujutatav oht on hinnatud madalaks,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kõneisik Rasmus Ruuda BNS-ile.

Tema sõnul ei saa sellest tulenevalt sellise erandi tühistamine kaasa tuua soovitud efekti ning sellise seisukoha on Vene Föderatsioonile edastanud ka Euroopa Komisjon.

Leedu tsiviillennundusameti direktor Kestutis Auryla teatas neljapäeval, et Leedu rakendab Venemaale suunduvatel lendudel vedelike ja geelide suhtes täiendavaid piiranguid. Nende järgi on Venemaale suunduvatele lendudele on vedelike kaasavõtmine keelatud. Erand tehakse üksnes lennujaamadest ostetud vedelikele, aga ka imikutoidule ning haigete inimeste ravimitele.

Auryla sõnul on Venemaa palunud piiranguid rakendada kõikidel riikidel. Olümpiamängude järel need tõenäoliselt tühistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles