Homme toimub pealinnas õpilasfirmade laat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirmade laat Kristiine keskuses.
Õpilasfirmade laat Kristiine keskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Õpilasfirmade laat toimub homme, 8. veebruaril korraga suisa kahes pealinna kaubanduskeskuses – nii Kristiine kui ka Rocca al Mare keskuses. Kokku osaleb üle 130 õpilasfirma.

Laat on mõeldud õpilasfirmadele oma toodete ning teenuste tutvustamiseks ning müümiseks. Eesti õpilasfirmade kõrval pakuvad oma tooteid ka õpilasfirmad Norrast, Moldovast ja Soomest.

Müügiks on kõike alates lauamängudest aluspesuni ning ehetest mööblini. Samuti pakutakse erinevaid teenuseid – töövahendusest, õpiabi, ekskursioone ja palju muud.

«Kui 20 aastat tagasi registreeriti Eestis mõned õpilasfirmad aastas, siis eelmisel aastal ületati esimest korda 200 õpilasfirma piir. Ka sel aastal tegutseb Eestis rohkem kui 200 õpilasfirmat. Programmi kaudu on tuhanded Eesti noored saanud juba koolis praktilise ettevõtluskogemuse ning täna tegutsevad paljud neist ise ettevõtjana,» selgitas õpilasfirma programmi olulisust Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja. «Ettevõtlusharidus on Eestis maailmatasemel – selle kinnituseks on Eesti õpilasfirmad alates 2003. aastast võitnud kahel korral Euroopa õpilasfirmade võistluse ning lisaks veel neli korda tulnud esikolmikusse.»

Õpilasfirmade laadal jagatakse auhindu parima toote, müügitegevuse, sotsiaalse mõõtme ning kaunima boksi eest . Õpilasfirmasid hindavad laadal teiste seas Andrei Korobeinik, Jaanus Mutli, Ott Sarapuu.

Möödunud aastal laadal Swedbanki tuleviku tegija auhinna võitnud õpilasfirma Kolm Põrsakest võitis hiljem Eesti võistluse ning krooniti Londonis ka Euroopa parimaks õpilasfirmaks.

2014. aasta suvel toimub Euroopa õpilasfirmade võistlus esmakordselt Eestis. Kohale tulevad 35 kõige tugevamat õpilasfirmat üle Euroopa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles