Riias rikutakse ilusaid munitsipaalmaju

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilinäide kõnealusest munitsipaalkortermajast.
Stiilinäide kõnealusest munitsipaalkortermajast. Foto: DB

Täissoditud seinad, põletatud liftinupud ja lülitid, purukslöödud lambikuplid koridorides – Riia munitsipaal- ja sotsiaalmajades vohab vandalism.

Seejuures pole süüdlasteks «kõrvalised» huligaanid, vaid ikka elanikud ise.

Politsei ei oska aidata, kirjutab Dienas Bizness – esiteks tuleks majade rikkujad teolt tabada, kuid videovalve loomulikult puudub.

Ulborkase uulitsal sotsiaalmajas elav pensionär Rita ütles, et temalt pandi pihta isegi postkasti lukk – kellele seda küll vaja oli, imestas vanainimene.

Liftist on vinnatud minema peegel. Oma ühetoalise korteri järjekorras ootas Rita seitse aastat, aga nüüd on naabrid otsekui ristiks kaelas. Korter on aus ja hea, piirkond priima, aga mis küll inimestega lahti on?

«Joovad, ropendavad, suitsetavad treppidel... ja praktiliselt igal korrusel on selliseid,» kurdab Rita.

Sama kinnitavad ka teised Dreiliņi rajooni munitsipaalkortermajade asukad – majad on head ja soojad, korterid – kui mõni üksik erand välja arvata – suurepärased, aga mõned naabrid on lihtsalt kohutavad, täielikud ööloomad.

Riia duuma bilansis on hetkel 14 sotsiaalmaja. Ulborkase tänava hoone, misl läks duumale maksma 50 miljonit latti, on suurim. Siia on paigutatud üle 800 pere. Elanike sekka satub erinevaid inimesi, ka otseselt asotsiaalse käitumisega isikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles