EAS sõlmis lepingud kahe kiirendiprogrammiga

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) Startup Estonia programmis sõlmiti lepingud kahe kiirendiprogrammiga, mis pakuvad alustavatele ettevõtjatele äriarendus- ja rahastusprogrammi.

EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ütles, et  kiirendiprogrammis tõestatakse lühikese perioodiga ettevõtte ärimudel ning seatakse eesmärgid äriarenduse ja kapitali kaasamiseks.

Roop lisas, et Eesti tugevus seisneb sobivate meeskondade kokkupanemisel, arenduste kiirel testimisel ja välja töötamisel. «Kui kiirendiprogrammist saadakse positiivne kogemus Eestis, siis on potentsiaali jätkata siin oma idufirma arendamist. See loob omakorda eeldused rahvusvaheliste meeskondade tekkeks,»  selgitas Roop.

EAS toetab ärilahenduste välja töötamisele keskendunud kiirendiprogrammi Business Tech ning tarkade riistvaralahenduste väljatöötamisele keskendunud programmi Buildit Accelerator.

Buildit kiirendisse saavad riistavaarendusele fokusseeritud idufirmad kandideerida kuni 25. veebruarini. Kandideerima oodatakse alustavaid ettevõtjaid üle-maailma, aga eeskätt Euroopa ja Venemaa iduettevõtteid. Kiirendi fookuses on robootika, elektroonika ja nutiseadmete arendajad. Kolmekuuline kiirendusprogramm algustab aprillis.

Business Tech kiirendisse kutsutakse kandideerima  firmalt-firmale ärimudeli alusel toimivaid ettevõtlustarkvara valdkonna iduettevõtteid üle maailma.

Kiirendid ootavad oma programmi idufirmasid, kes suudavad täpselt ja selgelt kirjeldada oma äri olemust. Intervjuude etappi pääsevad need, kellel on algversioon oma tootest või teenusest.

Startup Estonia programmi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles