Eesti Energia õlitööstuse töötajate põhipalk tõuseb

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Kond.
Igor Kond. Foto: SCANPIX

Eesti Energia Õlitööstus allkirjastas ametiühinguga uue kollektiivlepingu, millega tõuseb töötajate põhipalk keskmiselt viis protsenti.

Ühtlasi  lepiti kokku ka tootmistulemustest lähtuva preemiasüsteemi põhimõtetes, teatas ettevõte.

Õlitööstuses töötab 337 inimest ja neist enamikul koosneb palk kahest osast – põhipalgast ja igakuisest tulemustasust, mille suurus sõltub toodangu mahtudest. Eesti Energia selgituse kohaselt annavad ettevõtte suurenev efektiivsus ja tootlikkus  võimaluse tõsta töötajate töötasu võrreldes 2012. aastaga kuni 12 protsendi võrra.

«Oleme suutnud aasta-aastalt tootmismahtusid kasvatada, näiteks 2013. aasta üheksa esimese kuuga tootsime 146 000 tonni vedelkütuseid,» selgitas õlitööstuse juhatuse esimees Igor Kond. Läbirääkimistel juhinduti tema sõnul eesmärgist tõsta töötajate sissetulekut, hoides samal ajal ettevõtte püsikulud 2012. aasta tasemel.

«Leping katab lähiajaks prognoositud tarbijahinnaindeksi tõusu, mis on olnud meie põhieesmärk kompromissi otsinguil. Märkida tuleb, et oleme tarbijahinnaindeksi tõusust lähtunud ka eelmiste kollektiivlepingute sõlmimisel,» ütles Narva Energia Ametiühingu juht Vladimir Aleksejev.

«Äsja sõlmitud kokkulepe on tiheda koostöö ja vastastikuste kompromisside tulemus. Võin öelda, et see on hea kollektiivleping, mis on koostatud ettevõtte eripärast lähtudes,» lisas ta.

Juhtkonna poolt eelnevalt vastu võetud otsuse alusel laieneb kollektiivleping kõikidele õlitööstuse töötajatele, sõltumata nende kuulumisest ametiühingusse.

Uus kollektiivleping kehtib kaks aastat, 1. jaanuarist 2014 kuni 2015. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles