Ministeerium: pakettreiside korraldaja tagatis peab olema piisav

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Top Toursi tagatis võimaldas inimesed reisilt tagasi tuua.
Top Toursi tagatis võimaldas inimesed reisilt tagasi tuua. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel peab reisiettevõtja tagatise suuruse arvestamisel lähtuma planeeritavast aastasest pakettreiside kogumüügist, mis peab olema piisav tursismiseadusest tulenevate kohustuste täitmiseks.
 


Tagatis peab olema piisavalt suur, selleks et ettevõtja maksejõuetuse korral oleks võimalik reisijad tagasi tuua ning ka ettemaksud tagastada. Küsimus, kas Estlive Traveli 200 000 krooni suurune tagatis on selleks kõigeks piisav, jäi vastuseta.

Tagatise suuruse piisavust võetud kohustuste täitmiseks peab ettevõtja jälgima pidevalt ning on kohustatud esitama tarbijakaitseametile kord kvartalis pakettreiside kogumüügi aruande ja järgneva kvartali täpsustatud planeeritava pakettreiside kogumüügi.

Küsimusele, kuidas saab turismiäris tegutseda inimene, kel varem mitme firmaga seoses pahandusi olnud ja kas kuidagi saab takistada pankrotti läinud firma asemele uue moodustamist, vastas ministeerium:

«Otsuse isiku suhtes äri-, ettevõtlus-, või tegutsemiskeelu kohaldamise üle teeb igal konkreetsel juhul kohus, kuid loomulikult järgib tarbijakaitseamet pidevalt antud sektoris toimuvat ning korraldab vastavalt järelevalvet.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles