Kreeka poliitik taunis Eesti europüüdlust

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromünt.
Euromünt. Foto: Panther Media / Scanpix

Euroopa Parlamendi  vasakpoolsete vaadetega saadiku Nikolaos Chountise, kes pärit Kreekast,  arvates on Eesti euroala liikmesuse eest maksnud liiga kõrget hinda suure töötuse, madalate palkade ja sotsiaalse ebavõrdsuse näol.


Majanduspoliitika , mida Eesti valitsus on ellu viinud selleks, et neid [euro kasutuselevõtu] kriteeriume täita, viis kõrge töötuse, madalate palkade ja sotsiaalse ebavõrdsuseni,» ütles Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni liige Chountis eelmisel nädalal.

Paljud sama komisjoni liikmed on aga Eesti europüüdluse suhtes positiivsemalt meelestatud, vahendas Euroopa Parlamendi pressiteenistus.

Näiteks Iiri asendusliige Gay Mitchell tervitas fakti, et «selline väike riik saab euroala liikmeks sellise metsiku spekuleerimise ajal». Ta nimetas Eestit regiooni lipulaevaks.

«Au ja kiitus meie põhjanaabrile,» ütles Läti saadik Artūrs Krišjānis Kariņš. Ta lisas, et Eesti euroalasse saamine on oluline signaal regiooni jaoks.

«Õnnitlused Eestile - kui see vaid oleks olnud minu enda riik,» õhkas komisjoni Rootsi liige Olle Schmidt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles